Kalundborg
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: onsdag d. 29. marts 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: onsdag d. 29. marts 2023

DR1

05:00  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:15  

Landsbyhospitalet (56)
Landsbyhospitalet (56) Engelsk dramaserie fra 2007. (The Royal) Mens dr. Goodwin gør sig klar til at rejse til Afrika, venter hans kolleger spændt på hans afløser. Efter en hektisk dag på hospitalet tager staben til kostumefest hos Frankie, men for Stella ender den festlige aften i tårer. Senere vælger Carnegie det forkerte tidspunkt til at spørge Catherine, om hun er gravid.

06:00  

I klimaforandringernes spor (1:4)
I klimaforandringernes spor (1:4) Svensk dokumentarserie fra 2020. (I klimatets spår) Verden bliver varmere, og i Sverige går det dobbelt så hurtigt som andre steder. Anders Lundin rejser rundt i landet for at finde ud af, hvilke dyr der lider under klimaforandringerne, og hvilke der nyder godt af dem. I dag svømmer der vandskildpadder rundt i svenske vande, men de er en trussel mod planter og smådyr. Flagermus trives i fugtigt og varmt klima og spreder sig stadig længere mod nord. Antallet af vildsvin stiger dramatisk, og de kan klare sig flere steder, når der bliver mindre sne.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:10  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

07:35  

Oprør (1:2) - Farligere end corona?
Oprør (1:2) - Farligere end corona? Hvordan reagerer et samfund under pres? Det lærte vi meget om under corona-pandemien, og det kan vise sig at være vigtig viden, for 2020'erne er allerede blevet døbt "Krisernes årti". I denne programserie møder vi talspersonerne for MIB, Morten og Ali, samt Malue og Saszeline Dreyer, der kalder sig frihedskæmpere. Gennem dem får vi indblik i corona-pandemien set fra et radikalt anderledes perspektiv. Hvad var det, de så, som skræmte dem mere end corona, og er deres modstand en døgnflue eller et udtryk for en større og mere grundlæggende mistillid til systemet?

08:20  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (5)
Rosa fra Rouladegade III (5) Rosa har fundet sine spion-walkie-talkier frem og er ved at reparere dem, da Karla på 6 år kommer på besøg. Og de walkie-talkier bliver et vigtigt spionhjælpemiddel, da Rosa og Karla sammen skal udspionere Karlas morfar. Karlas morfar er supersej og har bade en medalje fra dronningen og en kæmpestor, flot togbane. Og Karla er slet ikke i tvivl om, hvordan kagen skal se ud.

06:00  

Luk op Luk i - SOVE UDE
Luk op Luk i - SOVE UDE Sofie og Katrine skal overnatte hos Mille, men Katrine er bange for at sove ude. Sofie er umiddelbart ovenpå, men det viser sig, at hun faktisk også er utryg. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at skulle sove ude hos en ven.

06:15  

Ernest & Celestine (3)
Ernest & Celestine (3)

06:30  

Sarah og And (38)
Sarah og And (38)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på maskintur (9)
Motor Mille på maskintur (9) Motor Mille elsker store maskiner, og gravkøer er ingen undtagelse. Hun har bare aldrig lært at køre den. Så da gadens børn spørger om hun kan køre en gravko, ser hun sit snit til at få det lært. Det kræver både præcision og øvelse på en mini gravko, før man kan køre en af de helt store.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (14)
Onkel Rejes sørøvershow II (14) Dr. John har kidnappet Verdens Frækkeste Møgunge for at koge hende om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et undervandstivoli, en fjernbetjening til alting, en dræberdelfin og en UFO med en ægte ond rummand. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (2)
Vidundervovsen Vaffel (2)

08:30  

Det store Ramasjang Mysterie (8)
Det store Ramasjang Mysterie (8) My, Frede og Kristian må kæmpe sig vej ind på Ramasjang Sendestation. Her har Reichardt allerede monteret den tikkende bombe. Kan My og Frede slå bomben fra? Eller går Ramasjang mon i sort for altid?

08:40  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:20  

Husdrømme (6:8)
Husdrømme (6:8) Svensk livsstilsserie. Pernilla Månsson Colt og Gert Wingårdh besøger stockholmeren og 'industriromantikeren' Lars, der har fundet sit drømmehus i en lille by uden for Malmø. Huset er en gammel lastvognsgarage fra 50'erne. Det vil han nu lave om til beboelse, men med hans krav om perfektion i selv de mindste detaljer sprænger tidsplanen totalt.

11:15  

Antikkrejlerne XVIII (1)
Antikkrejlerne XVIII (1) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XVII (25)
Antikkrejlerne XVII (25) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2
TVR

09:05  

Vilde vidunderlige dyr: De små ræveunger
Vilde vidunderlige dyr: De små ræveunger En rævemor må efterlade sine nyfødte hvalpe, for at jage. Mens hun er væk, fryser hvalpene nede i hulen. Rævemoren skal skynde sig at finde noget at spise, så hun kan komme tilbage til hulen, varme ungerne og give dem mælk, så de kan vokse sig store.

09:12  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem gemmer døde dyr i krattet?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem gemmer døde dyr i krattet? I et tjørnekrat i skoven hænger der døde insekter på tornene. Hvilket dyr kan mon have sat dem på tornene? Og hvorfor?

09:15  

Sød, nuttet og i fare - Egernet uden mor (12)
Sød, nuttet og i fare - Egernet uden mor (12) Juvel finder en meget lille egernunge, der ligger og ryster udenfor hendes hus. Hun giver den noget at spise og kan se at den er meget forkommen. Egernungen får noget hø at ligge i, og bliver sat ud i Juvels legehus, hvor der er læ. Men den har ingen mor og er sulten, så chancen for at pigen kan redde den nuttede egernunge er lille.

09:25  

MikroMakkerne - Skovsøen
MikroMakkerne - Skovsøen MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag undersøger Selma og Milton, hvilke dyr der findes i en skovsø. Og så hjælper de NaturMikkel med at skære fisk op.

09:38  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stærkere end to krokodiller, var tyrannosaurus Rex i stand til at bide lige gennem skelettet af sit bytte. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser Dino Laboratoriet.

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:04  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Mission Valhalla (4)
Mission Valhalla (4) Fenrisulvens lænke er i stykker! Den magiske lænke, der holder det enorme, glubske monster fanget. Det er ikke så godt, hvis Fenrisulven slipper løs. Den skal nemlig dræbe Odin på dommens dag Ragnarok. Alfaderen Odin må sørge for, at lænken bliver repareret. Sammen med den modige, jordiske heltinde Mahtob drager han ud på mission for at skaffe de helt særlige materialer, der skal til for at lave en ny stærk lænke. For Valhalla!

10:25  

Cirkusliv i savsmuld (3)
Cirkusliv i savsmuld (3) Cirkusdirektøren har fået et prinsessen-på ærten-blåt-mærke, Jensen er løbet hjemmefra men Sebastian lykkes til gengæld med et forrygende ponynummer.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at der kun er én hanløve i hver løveflok? Ta' med Lille Nørd på løvejagt og se om det lykkes Anders og Katrine at finde ud af, hvorfor løven brøler så højt.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (11)
Onkel Rejes Sørøvershow (11) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Valdemar, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens sværd, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen, og se om Valdemar og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

11:55  

Vilde venner II (10)
Vilde venner II (10) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Otto og Kaja, der har vagten i klubhuset. Det nye ællingehus skal males, og der skal laves et rigtigt dejligt vinterbo til en skrubtudse. Og så skal Vilde Venner redde en fiskehejre, der er fanget i en fiskeline.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2014 (11)
Bonderøven 2014 (11) I denne episode af Bonderøven: Frank plukker kirsebær, henter ler til sin hjemmeproduktion af mursten og lægger et isolerende lag af muslingeskaller i bunden af det nye hus. Frank hører om humlens historie, og den udendørs brusekabine tækkes færdig. sendt første gang 22.10.14

12:45  

Nak & Æd - en tigerfisk i Namibia (4:10)
Nak & Æd - en tigerfisk i Namibia (4:10) Sæson 5 (2014). Jørgen og Nikolaj fortsætter eventyret i Namibia i Afrika. Denne gang er de på jagt efter en af verdens stærkeste og mest aggressive fisk - tigerfisken. De to venner slår lejr midt i Namibias største vådområde Okavango med flodheste og krokodiller som nærmeste naboer. Og det viser sig, at kun ved samarbejde og godt kammeratskab har de to venner en chance for at få fisk på krogen. www.facebook.dk/nakogaed Sendt første gang 23.02.2015

13:30  

Familien Knurhår: Dynastiet genopstår
Familien Knurhår: Dynastiet genopstår Britisk naturserie fra 2020. (Meerkat Manor: Rise of the Dynasty) Det er en hård vinter for de tre surikat-flokke. Swifts liv er endnu engang i fare, Flint er tvunget til at løbe en risiko for at brødføde sin familie - og Daisy må tage kampen op mod Zuluerne for at vinde et eftertragtet område.

14:05  

Hammerslag 2021 - Funky fabrikker
Hammerslag 2021 - Funky fabrikker Betongulve, newyorkerstil og industrielle detaljer bliver der rigeligt af, når vi i denne uges Hammerslag skal se på funky fabrikker. Mira Lie Nielsen og Christian Torp skal kæmpe mod Kristine Virén og Lars Lyng, når prisen skal gættes på to ombyggede fabrikker. Først går turen til en prominent adresse i Hellerup, hvor vi skal se et totalrenoveret byhus, der engang var byens sodavandsfabrik. De rå industrielle detaljer fortsætter, når vært, Tina Müller, byder indenfor i en ombygget limfabrik i et tidligere industrikvarter på Amager.

14:35  

Kender Du Typen? 2019 - Med præst og papvin
Kender Du Typen? 2019 - Med præst og papvin Hvilken kendt dansker har et tæt forhold til sin præst og griner højt over en øl med vennerne i Marineforeningen? Livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup skal gætte, hvem der har en passion for sociale fællesskaber i det lokalsamfund, hun bor i, når Kender Du Typen? besøger en lille by ved Limfjorden. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Legenden Muhammad Ali (5:8)
Legenden Muhammad Ali (5:8) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Muhammad Ali) Den 8. marts 1971 skal Ali og Joe Frazier møde hinanden i århundredets kamp. Frazier hjalp Ali økonomisk, da han ikke måtte bokse. Nu sviner Ali ham til med racistiske bemærkninger i håb om at vække Fraziers vrede. Men efter tre års eksil fra bokseringen er Ali langsommere og mere sårbar. Hans sag er kommet for højesteret og han afventer rettens afgørelse i juni. Imens vokser kampen for borgerrettigheder og modstanden mod Vietnam-krigen.

12:50  

Legenden Muhammad Ali (6:8)
Legenden Muhammad Ali (6:8) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Muhammad Ali) Højesteret kommer med sin afgørelse, og Ali er klar til at gå i fængsel for sin overbevisning. Mens Ali har været bandlyst fra ringen, er Joe Frazier blevet verdensmester. De to ubesejrede mestre mødes i 1971. Ali taber, men bliver hyldet som en helt. Da Joe Frazier de følgende år taber til både George Foreman og Ali, er scenen sat. Ali og Foreman skal møde hinanden i en legendarisk kamp i oktober 1974 i diktaturet Zaïre.

13:40  

Mig og 80'erne (3:4)
Mig og 80'erne (3:4) "Fritid" Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 80'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne. Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de lejer deres første moviebox med vennerne og hvor frygten for AIDS ånder dem i nakken. For nogen var 80'erne en dyster tid, for andre ren eurofori hvor det blev tilladt at dyrke sig selv. Camilla Gohs Miehe-Renard: "Vi troede, at vi var perfekte. Vi skulle bare tage hvad vi ville have". Dyrkelsen af individet kommer også til at afspejle sig i fritidslivet hvor, de gamle holdsport bliver byttet ud med fitness centre med arobichold, for nu handler det først og fremmest om at se godt ud.

14:10  

Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer
Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer Camilla har fået transplanteret tre organer. To gange. I årevis var hendes liv sat på pause, mens hun ventede på de rette donororganer. Det samme gør hundredvis af danskere hvert år. Og nu debatteres det, om det danske donorsystem skal ændres.

14:25  

Kærlighed til kanaler VIII (3:4)
Kærlighed til kanaler VIII (3:4) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Great Canal Journeys) Et nyt eventyr venter Sheila og Gyles, når de drager ud på Grand Union og Stratford Canal til Stratford-upon-Avon, hvor Sheila har optrådt, og der hvor Gyles plejede at bo med sin familie. På vejen lærer de, hvordan man brygger øl, møder en af Storbritanniens sidste tilbageværende cykelproducenter - og trodser Edstone - den længste akvædukt i England, der er noget af en udfordring, da de begge lider af højdeskræk.

TVR

12:20  

Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat
Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat Rosa besøger Isa og de finder sammen på et eventyr om Isas sovedyr Stampe. Han er en kanin med soldateruniform og en flot tromme. I eventyret bliver han til en livvagt på slottet i landet Stilleland. Her har Kong Søvnløs bestemt, at alle skal være helt stille, fordi han ikke har kunne sove i 100 år. Men Stampe er så glad for at tromme, at han ikke kan lade være. Hans trommespil tilkalder Prinsesse Sangskat og sammen spiller og synger de, selvom de ikke må. Spørgsmålet er, hvad kong Søvnløs siger til musikken, og om han nogen sinde falder i søvn?

12:40  

Ramajetterne II (7)
Ramajetterne II (7) Vennerne i lufthavnen er noget chokerede over at finde en lille baby i check-in. Det er ikke den slags "glemte sager" de er vant til, og der skal tænkes hurtigt, hvis en katastrofe skal undgås.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet semifinaletid i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb kører de flotte fyre fra Farfars Drenge imod de seje tøser fra Landsbytosserne. Der bliver kamp til stregen, når de to hold skal ned ad Striben, ud på Specialbanen i et forladt parkeringshus og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig til årets finale?

13:25  

Heino fikser alt - Vasen (15)
Heino fikser alt - Vasen (15) Hubert har ringet efter Heino, fordi han har haft et uheld: Han er kommet til at smadre sin mors vase, da han spillede bold indenfor. Det er nu op til Heino at fikse vasen inden Hubert's mor kommer hjem.

13:40  

Monster Buster
Monster Buster Emilia er rigtigt træt af et dumt mumie-fantasimonster, der gemmer sig ude på gangen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (7)
Superhelten Sprinter Galore (7)

13:59  

Superhelten Sprinter Galore (8)
Superhelten Sprinter Galore (8)

14:05  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

14:15  

Onkel Rejes Heavyband (3)
Onkel Rejes Heavyband (3) Onkel Reje er parat til at opløse bandet, når det skal være så svært at blive rige og berømte. Men så ser Mormor noget i fjernsynet, der ændrer det hele - og Onkel Reje og Krølle må en tur ned til Palle Fehårs musikbutik i en fart. Dagen byder også på en blodtud og et møde med den firearmede politimand Betjent Bent Bentsen, der hader alt hvad der er heavy, især Onkel Reje.

14:30  

Motor Mille på maskintur (8)
Motor Mille på maskintur (8) Motor Mille er vild med alle slags maskiner. Faktisk så vild, at hun også gerne vil lære at køre en skraldebil. Hun er derfor nødt til at lære at tømme gadens skraldespande og bagefter køre skraldet på forbrændingen. Det får hun to garvede skraldemænd til at hjælpe sig med, og det skal vise sig at være et spørgsmål om centimeter, om man kan køre en skraldebil.

14:50  

Quizdyrene - Hamsteren Olaf
Quizdyrene - Hamsteren Olaf Quizdyrene er en quiz både med og om dyr. Ramasjang har nemlig opfundet en mikrofon, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det hamsteren Olaf, der får fem spørgsmål om dyr i Afrika. Olaf mener selv, at han kan svare rigtigt på mindst halvdelen. Men han kæmper lidt med at holde koncentrationen, når det ikke lige handler om de hurtige og farlige dyr, som han synes er sejest.

DR1

15:20  

Mord med miss Fisher (13)
Mord med miss Fisher (13) Australsk krimiserie fra 2012. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Murdoch Foyle er på fri fod. Han er blevet sat i forbindelse med antikvitetshandleren Monktons mistænkelige dødsfald. Nu opdager Phryne, at Foyle er medlem af en bizar kult, der er inspireret af de gamle egyptere. Kan Phryne få ram på sin ærkefjende og løse mysteriet om sin søsters skæbne?

16:15  

Mord med miss Fisher (14)
Mord med miss Fisher (14) Australsk krimiserie fra 2013. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Den glamourøse Phryne Fisher arbejder som detektiv i 1920'ernes Melbourne. Kriminalinspektør Jack Robinsons svigerfar, vicepolitidirektør Sanderson, bliver indblandet i en sag om mordet på en prostitueret. Jack ønsker at rense hans navn og giver Phryne strenge ordrer på ikke at blande sig. Men det har den handlekraftige snushøne ikke tænkt sig at rette sig efter...

17:10  

Landsbyhospitalet (57)
Landsbyhospitalet (57) Engelsk dramaserie fra 2007. (The Royal) Dr. Weatherill forsøger at overtale Stella til melde manden, der voldtog hende, til politiet. Samtidig får et gensyn med en kær kollega dr. Goodwin til at træffe en stor beslutning. Mens også Catherine må træffe en vigtig beslutning om sin fremtid.

DR2

15:10  

Kærlighed til kanaler VIII (4:4)
Kærlighed til kanaler VIII (4:4) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Great Canal Journeys) Sheila og Gyles sejler på den smukke Peak Forest Canal ind til Manchester. I Peaks prøver de at lave mure i natursten, lærer om Dentons hatteindustri og afslutter deres rejse i Burnage, hvor Sheila besøger hendes afdøde mand John Thaws gamle barndomshjem og skole.

16:00  

Historiequizzen: Medicinsk Museion
Historiequizzen: Medicinsk Museion Adrian Hughes er på Medicinsk Museion, hvor kirurgerne blev uddannet i 1700-tallet. Hvor hurtigt kan man amputere et ben? Og hvorfor solgte apotekerne menneskefedt? Få svaret når journalist Klaus Larsen og historiker Trine Halle dyster mod historikerne Christian Donatzky og Lise Gerda Knudsen.

16:30  

Historiequizzen: Politimuseet
Historiequizzen: Politimuseet Historiequizzen med Adrian Hughes er på besøg på Politimuseet, den gamle station 6 ved Sct Hans Torv i København. Du kan gætte med når deltagerne bliver udsat for historiske spiritus-tests og forbryderfotos. Kåre Johannessen og Hanne Fabricius tager kampen op med Trine Halle og Christian Donatzky.

17:30  

Museet (3:4) Pengejagt i New York
Museet (3:4) Pengejagt i New York Fernisering, fugtskader og fundraising. Et sprængt vandrør har efterladt et af Mikkels yndlingsportrætter med fugtskader. Efter 10 år på magasin i museets kælder håber han, at SMK's velhavende amerikanske venner vil investere i konserveringen. Et hold fra SMK rejser til New York og til åbningen af Matisse: Det røde atelier, hvor vi får en forsmag på hemmeligheden bag Matisses røde maling. Hjemme på museet er et ægtepars ukendte tegning uinteressant for dem, men interessant for Chris.

TVR

15:01  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Der er flere dyr, der overlevede den store udryddelse for 65 millioner år siden. Men vidste du, at der er Dinosaurer tilbage i dag!?

15:02  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:35  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder kridtkunsten + Vovserne redder den varme kartoffel

17:00  

Motor Mille på maskintur (7)
Motor Mille på maskintur (7) Motor Mille står ikke tilbage for nogen maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun har lært at køre en flishugger, og hun må erkende, at det har hun ikke, må hun afsted. Det ser nemt ud, men det viser sig at være sværere end hun tror, at hugge træer til flis.

17:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (1)
Onkel Rejes fede sommerferie (1) Sommerferien tager pludselig en herlig drejning, da Krølle flytter ind i kolonihaven hos Onkel Reje og Brille. Dagens helt store overraskelse kommer dog, da Onkel Reje finder ud af, hvorfor han har gået rundt med kvalme - men inden da er der dømt både drikkekonkurrence, indbrud og tissestænger.

17:30  

Spookys
Spookys

17:52  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

17:55  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med østers og plastik-ur
Kender Du Typen? - Med østers og plastik-ur Hvem er det, der går med plastik-ur og har en ti år gammel velourjakke i skabet, der aldrig har været brugt? Som ser op til Kim Kardashian og som har sine egne østerstallerkener? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en lejlighed tæt på søerne i København. Vært: Tobias Hansen.

20:30  

Kunsten at være Josephine Skriver: Og så var jeg voksen
Kunsten at være Josephine Skriver: Og så var jeg voksen Josephines succes har haft omkostninger for hendes familieliv. Hun var ikke mere end et stort barn, da hun som 17-årig begyndte at rejse i udlandet og har været på farten udenfor Danmark lige siden. Savnet efter tid sammen fylder i hele familien, ikke mindst hos mor og datter, der har et helt særligt bånd. En brudekjolefitting i Milano og modeugen i København giver familien mulighed for at være sammen, men det er på Josephines arbejdes præmisser.

DR2

18:00  

Vejen er lang - Kampen går videre (4:4)
Vejen er lang - Kampen går videre (4:4) I 1789 bliver verdens første feminist halshugget. I 1979 er tæv og trusler på livet daglig kost for alt for mange kvinder. Derfor besætter rødstrømper og andre kvindegrupper Grevinde Danner Stiftelsen og starter Danmarks første krisecenter. Sideløbende når ligestilling helt op på statsplan og med FN's kvindekonferencer op på verdensplan. Men pludselig forsvinder Rødstrømpebevægelsen. Hvorfor? Og hvorfor er Danmark i dag håbløst bagud i forhold til verdens andre lande, når det gælder ligestilling? Instruktør: Mette Knudsen Sendt første gang 28.09.2016

18:30  

Besat af USA - 90erne
Besat af USA - 90erne Hvad enten det gælder storpolitik, fikse dansetrin, nye modediller eller teknologi har vi danskere igennem mange årtier vendt et fascineret blik vestover. Vi kommer i kontakt med USA dagligt og det er blevet en naturlig del af vores liv, at skulle forholde os til Amerika. Her i præsidentvalgåret fortæller vi historien om vores storebror/lillebror forhold som er gået op og ned, men som aldrig er ligegyldigt eller kedeligt. Alle tror at fred og fordragelighed er den nye verdensorden efter Berlinmurens fald. Men inden længe blusser krig op igen - nu i Mellemøsten og senere på Balkan. Og Danmark sender soldater i krig for første gang i det 20.århundrede i alliance med USA. Og amerikanerne præsenterer os for en ny teknologi - internettet - som viser sig at være ret smart. Sendt første gang 01.04.2020

19:15  

USA's vilde madkampe (9:16) Chipsdynastierne
USA's vilde madkampe (9:16) Chipsdynastierne Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) USA, 1930'erne. Efter Wall Street-krakket i 1929 er landets økonomi i ruiner, folk er arbejdsløse og sulter. Efterspørgslen på ekstrem billig mad med mange kalorier er høj. I Texas køber C.E. Doolin en chips-opskrift og hjemmelavet maskine for 100 dollars. Men under 2. verdenskrig udfordrer Fritos-dynastiet Herman Lays nationale kartoffelchips-firma, og Lay kræver, at Kongressen klassificerer chips som en nødvendig fødevare.

20:00  

Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød
Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød Historien om Hitlers elitesoldat, der blev en af Danmarks mest forhadte mænd. Den priviligerede grosserersøn fra Charlottenlund melder sig til SS allerede som 18-årig. Han bliver en nazistisk berømthed og møder både Adolf Hitler og Heinrich Himmler, men i Danmark er han foragtet og forhadt for sin deltagelse i et brutalt mord på en BT-redaktør i 1943. Programmet viser private videooptagelser af Søren Kam, der aldrig før har været offentliggjort. Tilrettelæggelse: Ole Retsbo Sendt første gang 12.04.2017

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Da Jia tager sin egen beslutning uden at tænke på sit team først, truer hun deres opgave. Og hun lærer, at en god ven og holdkammerat er en, der respekterer og samarbejder.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:40  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant VIII (9)
Svampebob Firkant VIII (9) Måneferie + Hr Krabbe tager på ferie

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Bedst og Bedster har mistet deres sidste fodbold. Som navnet antyder har Vrissen Buks aldrig returneret nogle af dem, så tvillingerne tager sagen i egen hånd. Men Vrissen Buks´ hus er som Fort Knox og vores venner finder mere end de håbede på.

19:35  

Vilde Kræ I
Vilde Kræ I

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Den grønne optur - i USA: Fra pølsevand til postevand
Den grønne optur - i USA: Fra pølsevand til postevand Anna har længe drømt et besøg i Las Vegas - og nu går drømmen i opfyldelse. Spørgsmålet er, hvor meget man gambler med klimaet i den populære spilleby midt i ørkenen? Anna og Thøger undersøger hvordan USA er påvirket af den værste tørke i 800 år, når de sejler ud på USA's største vandreservoir, Lake Mead. Til sidst får de lov til at smage - og ikke mindst lugte - en lidt mere grænseoverskridende, grøn løsning på vandmangel.

21:55  

Beck: Hævnens pris
Beck: Hævnens pris Svensk krimi fra 2001. (Beck - Hämndens pris) Da to betjente bliver likvideret, går Martin Beck på jagt efter morderne. Det samme gør Gunvald Larsson, der var bedste ven med en af de dræbte. Han er overbevist om, at mordene var en hævnaktion, og han lægger ikke fingrene imellem i sin jagt på gerningsmændene. Martin Beck: Peter Haber. Gunvald Larsson: Mikael Persbrandt. Dag Sjöberg: Shanti Roney. Instruktion: Kjell Sundvall.

23:30  

Gift ved første blik USA XI (14:21)
Gift ved første blik USA XI (14:21) De fem nygifte par skal fejre deres etmånedsdag sammen. Og mens det for nogle af dem går fremad med stormskridt, spekulerer andre på, om de vil skåle eller lade sig skille om en måned fra nu.

DR2

21:00  

Gåden om Odin: Den romerske gud
Gåden om Odin: Den romerske gud Historiker Cecilie Nielsen står ansigt til ansigt med krigsguden Odin. Det møde bringer hende ud på rejse langt tilbage i tiden, for hvordan opstår Odin egentlig? Og er der andre guder før ham? Måske findes svaret i en ældgammel tekst i Rom, som nazisterne gjorde alt for at få fingrene i?

21:30  

Rejsen til Amerika - de danske udvandrere (3:3)
Rejsen til Amerika - de danske udvandrere (3:3) 350.000 danskere rejste på 70 år til Amerika for at jagte lykken. Det satte efterhånden rød/hvide aftryk på USA-kortet. Kirker, aviser og hele landsbyer opstod i forsøget på at sikre danskheden i det fremmede.

22:30  

Drømmenes hus (5:6)
Drømmenes hus (5:6) Tysk dramaserie fra 2022. (Das Haus der Träume) Vicky er blevet fyret. Nu er hun på udkig efter et nyt job, men det er ikke let at finde. Jonass har alvorlige finansielle problemer, og i desperation henvender Arthur sig igen til Goldmann. Goldmann indvilliger i at hjælpe Arthur, men han har en betingelse: Arthurs søn Harry skal gifte sig med Goldmanns datter, Helene.

23:15  

Drømmenes hus (6:6)
Drømmenes hus (6:6) Tysk dramaserie fra 2022. (Das Haus der Träume) Harry og Vicky nyder deres genfundne kærlighed, da Harrys far pludselig dukker op. Han har en anmodning til Harry. Nemlig, at han gifter sig med Helene Goldmann for at redde Jonass. Harry og Helene afslår på stedet, men efterhånden begynder ideen at fæstne sig.

TVR
DR1

00:51  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om Demens - Det nationale demenssymbol, Depression - så bør man søge hjælp og Spar på energien.

00:55  

Taggart: Dødens høst
Taggart: Dødens høst Skotsk krimiserie fra 1993. (Taggart: Death Benefits) Politimanden John Fraser burde forhindre et kunsttyveri, men har travlt med at udspionere sin kone Julia, som han har mistanke om har en affære. Samme aften bliver Julia brutalt myrdet. Det viser sig, at Julia levede et dobbeltliv, og da hendes kontakter én efter én på mystisk vis dør, kommer Taggart, Jardine og Reid på hårdt arbejde. For hvor er forbindelsen mellem en stripper og en præst? Jim Taggart: Mark McManus. Mike Jardine: James Macpherson. Jacie Reid: Blythe Duff. Instruktion. Alan Bell.

03:05  

Kærlighed til kanaler VI (1:10)
Kærlighed til kanaler VI (1:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Great Canal Journeys) Skuespillerparret Timothy West og Prunella Scales har udforsket kanaler i et halvt århundrede. Nu sætter de ud for at besøge en af verdens mest historiske vandveje - Nilen. Tag med, når turen går fra Luxor til Aswan, hvor de besøger en nubisk landsby, køber naturmedicin i en souk og danser i måneskinnet.

03:30  

Husdrømme (5:8)
Husdrømme (5:8) Svensk livsstilsserie. Pernilla Månsson Colt og Gert Wingårdh besøger Simone og Tommy, der drømmer om at bygge et rundt passivhus, det vil sige et super-lav-energi hus. Arbejdet går i gang med et kolossalt tempo, men det viser sig at have en pris: Pludselig orker Simone ikke mere!

03:30  

Husdrømme (4:8)
Husdrømme (4:8) Svensk livsstilsserie. Pernilla Månsson Colt og Gert Wingårdh besøger Katja og Jonnie, der i sommeren 2013 fik den tunge besked, at Katja havde en tumor i hypofysen. De indså med det samme, at de måtte finde en enklere måde at leve på, men det kan være umuligt, når man bor i et ældre hus, der konstant skal renoveres. Det, de allerhelst ville, var alligevel at blive boende - og så fødtes ideen til en anderledes husdrøm.

03:50  

Familien Knurhår: Dynastiet genopstår
Familien Knurhår: Dynastiet genopstår Britisk naturserie fra 2020. (Meerkat Manor: Rise of the Dynasty) Et skadedyrsangreb tvinger Whiskers-flokken til at lave et risikabelt træk, mens højgravide Flint Lockwood leder sin flok ud på jagt efter et nyt hjem, hvor hun kan opfostre sit kommende kuld.

DR2

00:00  

Fertilitetslægens store bedrag (3:3) - Flydende kærlighed
Fertilitetslægens store bedrag (3:3) - Flydende kærlighed Hollandsk dokumentarserie fra 2021. (Seeds of Deceit) Dr. Karbaat var ikke særligt selektiv med sine donorer. I flere tilfælde anvendte han sæd fra donorer med genetiske sygdomme. Her møder vi fertilitetslægens yndlingssæddonor, der har produceret over 200 donorbørn i jagten på udødelighed. Og vi hører, hvordan andre læger overalt i verden sagsøges for fejlbehandling, der ligner det, som Dr. Karbaat gjorde.

00:45  

Superskurken Tekashi 6ix9ine (3:3)
Superskurken Tekashi 6ix9ine (3:3) Amerkiansk dokumentarserie fra 2021. (Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine) 6ix9ine fortsætter sin voldelige livsstil på de sociale medier. Men snart anholdes han af FBI og kendes skyldig i bandekriminalitet og ryger i fængsel. Da han løslades, trækker han igen overskrifter, men kun for en tid. Vil Tekashis karriere brænde ud ligesom så mange andre superskurke i vores tid?

01:40  

Jagten på kærlighedssvindleren (3:4)
Jagten på kærlighedssvindleren (3:4) Alle de kvinder, Richard Scott Smith har snydt, beslutter sig for at sætte en stopper for hans svindelnumre. Nu har de fået et tip om, at han gemmer sig i Knoxville i Tennessee, hvor flere personer fra plattenslagerens fortid giver sig til kende. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Love Fraud)

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, KALUNDBORG.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0327024542